Δείτε τον χώρο εκτόξευσης πυραύλων κάτω από τα αστέρια (βίντεο)

Καθώς οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την άφιξη του Ariane 6, ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου επόμενης γενιάς, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ) κυκλοφόρησε ένα βίντεο timelapse που γυρίστηκε μια έναστρη νύχτα στο διαστημικό αεροδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα.

Το βίντεο ξεκινά με μια υπέροχη θέα του Γαλαξία και συνεχίζει με πλάνα που απεικονίζουν διάφορα μέρη της εγκατάστασης εκκίνησης του ΕΟΔ.

«Φανταστείτε να βγαίνετε από το κτίριο συναρμολόγησης του εκτοξευτή ή να στέκεστε στο σημείο εκτόξευσης μπροστά από το κινητό σκελετό ύψους 90 μέτρων για να δείτε τα αστέρια», αναφέρει το μύνημα του ΕΟΔ που συνοδεύει το βίντεο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις: το Ariane 62, το δύο ενισχυτικό (ή το πρόσθετο booster) και το Ariane 64, με τέσσερις ενισχυτές. Ποια από αυτές τις δύο εκδόσεις θα χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τη φύση της αποστολής. Ο πύραυλος A62 Ariane 6, για παράδειγμα, μπορεί να εκτοξεύσει ωφέλιμα φορτία από 4.000 έως 7.000 κιλά, ενώ ο Α64 «αντέχει» από 11.000 έως 16.000 κιλά. Ο πύραυλος θα ζυγίζει σχεδόν 900 τόνους όταν εκτοξευτεί με πλήρες ωφέλιμο φορτίο, βάρος που ισοδυναμεί περίπου με ενάμισι επιβατικό αεροπλάνο Airbus A380.

 

ΠΗΓΗ: Digital Trends

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη