Ο Μ. Σταυριανουδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα για το νομοσχέδιο με τα ζώα συντροφιάς (audio)

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείο Εσωτερικών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») για το υπό διαβούλευσιν νομοσχέδιο, που αφορά στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα.

Ο κ. Σταυριανουδάκης, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε σημαντικό στοιχείο του νομοσχεδίου την επιχειρούμενη συνεργασία κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων. Τόνισε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση των Δήμων για να δημιουργηθεί και να είναι λειτουργική η απαραίτητη υποδομή και ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα ποσόν που αρχικώς φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γ. Γραμματέας αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων (μόλις είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής) και ενημέρωσε ότι υπήρξε «μια καλή διαβούλευση», διατυπώνοντας αφενός τις επιφυλάξεις του, αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, αφετέρου την ελπίδα ότι «θα καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις». «Ίσως χρειαστούν και κάποιες βελτιώσεις ή αλλαγές στην πρόταση την δική μας» κατέληξε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Πηγή: 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση