Κ. Μητσοτάκης: Σύνθετο πρόβλημα το μεταναστευτικό – Συνάντηση με Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου (video)

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε στις 09:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία.
Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και η αντιμετώπισή του είναι πολύ δύσκολη. “Άλλο οι εντυπώσεις και τα λόγια και άλλο οι πράξεις για το μεταναστευτικό, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν κυκλώματα διακινητών τα οποία καλύπτονται από ΜΚΟ ύποπτης προέλευσης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρώπη. Θα μπορούσε έστω και τώρα να δείξει ότι εννοεί όσα λέει, με πρώτο βήμα να δεχθεί επιτέλους τους 1.450 ανθρώπους που έχει τελεσίδικα κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι εφαρμόζοντας μια στρατηγική 6 σημείων καταφέραμε ως χώρα να μειώσουμε το 2020 τις ροές κατά 80% και το πρώτο 4μηνο του 2021 κατά περαιτέρω 73%.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση