Θεμιστοκλέους: Από τέλη Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 ετών (video)

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ενώ θα ακολουθήσουν οι 35-39 ετών και η ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Πιθανώς εντός του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 ετών και 18-24 ετών εάν επιβεβαιωθούν από τις εταιρείες οι παραδόσεις των εμβολίων, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2,5 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 23,7%, ενώ περισσότεροι από 1.245.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 12% του πληθυσμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών και το 63% των νοσηλευτών, ενώ στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και το 62% των νοσηλευτών.

Ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι οι παραλαβές των εμβολίων προχωρούν κανονικά και στο τέλος Μαΐου θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση