Know Your Customer: Τι αλλάζει στις σχέσεις τράπεζας και πελάτη – Σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 16:30 σε σύσκεψη στην οποία θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή δράση «Know Your Customer», που επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνουν στοιχεία τους στις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία σε κατάστημα.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η συγκεκριμένη υπηρεσία «Know Your Customer», επιτρέπει στις τράπεζες να αντλούν στοιχεία φυσικών προσώπων από το Taxisnet, το σύστημα «Εργάνη» και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Το «Know Your Customer» ουσιαστικά είναι, ένα ψηφιακό κανάλι μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διάθεση στοιχείων πολιτών ωστόσο αυτό προυποθέτει την συγκατάθεση του πελάτη για τις περιπτώσεις που ζητείται από την τράπεζα.

Όπως αναφέρει η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού «η διάθεση των στοιχείων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν αιτήματος της συγκατάθεσης του πολίτη, κάθε φορά που ζητείται πρόσβαση, και στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων παράλληλα με την έγκαιρη και έγκυρη διάθεση στοιχείων που συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές».

Το «Know Your Customer» έρχεται να συμπληρώσει την ψηφιακή εγγραφή και ταυτοποίηση (digital onboarding) την οποία ήδη χρησιμοποιούν κάποιες τράπεζες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση