Εμβόλια και μεταλλάξεις: Τι λένε οι καθηγητές Σπ. Πουρνάρας – Κ. Ζώη (video)

 

Για το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς και για το εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού που θα δοκιμαστεί κλινικά “προφανώς σε ασθενείς του Αττικού Νοσοκομείου”, αλλά και για την ινδική μετάλλαξη, μίλησαν στην ΕΡΤ δύο ακόμη ειδικοί. Ο καθηγητής μικροβιολογίας Σπύρος Πουρνάρας απάντησε σε ερώτηση τηλεθεατή που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και ξύπνησε με “πυρετό” ότι πρόκειται για φυσιολογική ανοσιακή απάντηση του οργανισμού”.

Η Μ. Βρετανία σώθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca κι εμείς το αμφισβητούμε, παρατήρησε ο κ. Πουρνάρας.

Για τη συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ ως προς το εισπνεόμενο φάρμακο, ο καθηγητής μίλησε για βιολογική θεραπεία που ελαττώνει τη φλεγμονή στους πνεύμονες κι ακριβώς επειδή εισπνέεται ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες παρενέργειας.

Η ερευνήτρια Ιατροβιολογικών Ερευνών Κ. Ζώη επανέλαβε ότι υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα για την ινδική μετάλλαξη και ανέφερε: Στην Ινδία επικρατούσε η βρετανική μετάλλαξη το Φλεβάρη, αλλά μετά την πτώση κρουσμάτων και τη χαλάρωση μέτρων, ακολούθησε άνοιγμα θρησκευτικών εκδηλώσεων μέχρι και κινηματογράφων που σε συνδυασμό και με το σύστημα υγείας ίσως να σχετίζεται με τις εφιαλτικές εικόνες που βλέπουμε εκεί.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση