Κρήτη: Εκ του ασφαλούς κλείνουν τις διακοπές τους οι τουρίστες – Οι περισσότεροι προτιμούν το φθινόπωρο

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, δηλαδή το 10-15% του συνόλου των μονάδων, τα οποία θα έχουν πληρότητες, σύμφωνα με τις κρατήσεις της τάξης του 20-30%.

“Μέχρι τις 15 Ιουνίου αναμένεται να έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία, ενώ κάποια θα ανοίξουν ακόμα και τον Ιούλιο. Πάντως φέτος δεν θα δούμε ξενοδοχεία κλειστά”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Οι κρατήσεις είναι προς το παρόν λιγοστές και προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πολωνία και το Ισραήλ. Οι ξενοδόχοι προσβλέπουν στον εμβολιασμό του προσωπικού στον τουρισμό αλλά και στο γενικό πληθυσμό, την ώρα που για δεύτερη χρονιά παρέχεται εκπαίδευση πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εργαζομένων και τουριστών.

Σε ό,τι αφορά στις πληρότητες, είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που οι κρατήσεις ξεπερνούν προς το παρόν το 30%, ενώ σημαντικά καλύτερες είναι οι ενδείξεις για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με κάποια ξενοδοχεία να έχουν ήδη κρατήσεις ως και στο 50% των διαθέσιμων κλινών τους. Ωστόσο, οι δυο μήνες του φθινοπώρου, όσο καλά και να πάνε, λένε οι ξενοδόχοι, δεν αρκούν για να πούμε ότι θα σωθεί η χρονιά.

“Κλείνουν τις διακοπές τους εκ του ασφαλούς”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε, ότι το μεγάλο αγκάθι είναι η απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να απαιτεί αρνητικό μοριακό τεστ για την επιστροφή των Βρετανών στη χώρα τους. “Αν είσαι στην Κρήτη, αυτό μπορεί να είναι εφικτό, όμως αν είσαι στα μικρά ελληνικά νησιά αυτό είναι αδύνατον”, είπε ο κ. Πελεκανάκης.

Πάντως σε ό,τι αφορά στο Ηράκλειο, οι ξενοδόχοι έχουν συμφωνήσει με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα τα οποία θα αναλάβουν τα μοριακά τεστ των Βρετανών, θα τα πραγματοποιούν δύο μέρες πριν από την αναχώρησή τους και το οικονομικό βάρος θα το επωμίζονται οι ίδιοι.

 

www.ertnews.gr

Φανή Kαλαθάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση