Λ. Λαζάρου: Στόχος η διεθνής καταξίωση των ελληνικών προϊόντων (video)

 

“Περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα” είναι ο στόχος ενόψει και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας για καταξίωση των ελληνικών προϊόντων όταν το Μπάκιγχαμ  ζήτησε τις συνταγές από το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου.

“Να συζητηθεί πώς θα αυξήσουμε την παραγωγή”

Ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ μικρός και τα προϊόντα έχουν μεγάλο κόστος μεταφοράς, τόνισε ο κ. Λαζάρου εκφράζοντας προβληματισμό για το γεγονός ότι η νησιωτική Ελλάδα δεν είναι εύκολο να τροφοδοτηθεί.

“Δεν είναι μόνο να μάθουν να μαγειρεύουν τα νέα παιδιά, αλλά να έχουμε στα χέρια προϊόντα που θα τους δώσουμε υπεραξία”.

Αναφερόμενος στα κοστολογικά προβλήματα των ξενοδοχείων,  είπε χαρακτηριστικά:

“Αν συγκρίνετε τιμές μεταξύ κακού εισαγόμενου τυριού με ελληνικό τυρί για ένα ξενοδοεχείο που πούλησε φθηνό πακέτο διακοπών, κατανοείτε τα προβλήματα”.

“Δεν θέλω να ξαναδώ όρθιος στους δρόμους και γύρω από τα τραπεζάκια”

Για ατομική ευθύνη μως προς την αποφυγή συγχρωτισμού στο άνοιγμα της εστίασης, μίλησε ο κ. Λαζάρου και πρόσθεσε:

“Για να ανοίξει η εστίαση μετά την Πρωτομαγιά πρέπει να δουλέψουν εξαντλητικά εργαζόμενοι μετά από έξι μήνες αναστολή, πέρα από το άλλο πρόβλημα για προμήθειες”. Σχετικά με τη δική του επιχείρηση ανέφερε ότι θα ανοίξει στις 17 Μαίου “ώστε τουλάχιστον το προσωπικό να κάνει Πάσχα με τις οικογένειες του”.

 

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση