Γ. Καββαθάς – Γ. Καρανίκας: Στοχευμένες κινήσεις ρευστότητας περιμένει η αγορά (video)

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας είναι και το κλειδί της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από την ύφεση. Μέχρι σήμερα η αγορά έχει λειτουργήσει υποτονικά ενώ οι έμποροι είναι προβληματισμένοι για την έλλειψη ρευστότητας.

Αυτά υποστήριξαν μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.

«Το λιανικό εμπόριο έχει πληγεί ιδιαίτερα. Όταν μια κοινωνία επανέρχεται σε μια κανονικότητα είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει και η ψυχολογία της. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν υπάρχει στόχευση.

Το λιανικό εμπόριο αλλά και άλλοι κλάδοι της οικονομίας έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα με τις επιταγές. Η μετάθεση του χρόνου πληρωμής των επιταγών δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το συσσωρεύει στο μέλλον. Αυτό που μας καίει σήμερα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Και το τραπεζικό σύστημα δεν μας βοηθάει καθόλου. Μεγάλο θέμα επίσης για εμάς είναι το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους» είπε ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Ο χειμώνας μας άφησε ένα 80% στοκ εμπορευμάτων. Έρχεται το καλοκαίρι με μηδενική ρευστότητα. Στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, με μεγάλη έκπληξη, δεν ακούσαμε τίποτα για το μικρό λιανεμπόριο» είπε ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.  

www.ertnews.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση