Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και απορρυθμίζει την εργασία (audio)

Μικρής εμβέλειας και έξω από τον πυρήνα του προβλήματος χαρακτήρισε τις επιμέρους ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για την οικονομία από την Κυβέρνηση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Mιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα, o k. Βούτσης ανέφερε ότι απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες όμως απέρριψε η Κυβέρνηση και άρα αναπαράγεται μία στρατηγική που οδήγησε στο να έχουμε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Τα προβλήματα είναι πολλά -είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής-, υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, χρέη προς τις τράπεζες και απαιτείται άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και μέριμνα για τον αγροτικό κόσμο. Επί της ουσίας χρειάζεται μία διαφορετική στρατηγική.

Για τα εργασιακά, ο κ. Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και αυτό γιατί όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, όταν οδηγούμεθα σε ελαστικές σχέσεις εργασίας με δικαίωμα για 10ωρη εργασία, διερωτάται κανείς: «ποιος εργαζόμενος θα διεκδικήσει τι από τον εργοδότη του για τις ημέρες ή τις εβδομάδες που δεν θα χρειάζεται να εργάζεται; Απλήρωτες υπερωρίες, αποδιάρθρωση ωραρίου, ατομικές συμβάσεις, υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, απορρύθμιση της εργασίας και ελαστική φθηνή εργασία. Μήπως όλα αυτά αποτελούν προϋπόθεση νεομνημονιακού χαρακτήρα για το Tαμείο Ανάκαμψης; αναρωτήθηκε τέλος ο κ. Βούτσης.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση