Ελλάκτωρ: Στο νήμα… θα κριθεί η τύχη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Κρίσιμο αποδεικνύεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μετόχων της Ελλάκτωρ που ανακοινώθηκε για την ανάκληση των μελών του ΔΣ ως προς την έκβαση του θέματος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης κατά 120,5 εκ. ευρώ.

Με δεδομένο το ό,τι για να εγκριθεί η αύξηση απαιτούνται οι θετικές ψήφοι των 2/3 των παριστάμενων μετόχων (81,98%), το 66,7% που καταψήφισε την πρόταση της Greenhill για ανάκληση των μελών της διοίκησης κρίνεται οριακό προκειμένου να περάσει την εισήγηση της Reggeborgh και των συνεργαζόμενων μετόχων. Κι αυτό καθώς το πρώτο θέμα συγκέντρωσε και ψήφους «λευκό» που αντιστοιχούν στο 1,54%. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της ανάκλησης των μελών του ΔΣ ψήφισε ποσοστό 31,76% επί των παριστάμενων μετόχων (Greenhill και λοιποί μέτοχοι)

Άρα οι μέτοχοι που έριξαν στο πρώτο θέμα το «λευκό» είναι πολύ πιθανόν να καθορίσουν και την τύχη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αυτήν την ώρα ψηφίζει επί της πρότασης της Greenhill για την ανάκληση των μελών της επιτροπής ελέγχου της Ελλάκτωρ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση