Σ. Λουκίδης στο Πρώτο: Να εμβολιαστούν οι νεότεροι για να αποκλιμακωθούν οι εισαγωγές (audio)

«Κρίσιμο να εμβολιαστούν οι νεότεροι για να αποκλιμακωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής πνευμονολογίας της ιατρικής του ΕΚΠΑ – Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή “Πρωινή Παρέα” με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη.

Τα ανοικτά μέτωπα της υγειονομικής κρίσης

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα, πράγμα που δεν είχαμε στο πρώτο πανδημικό κύμα. Ποια είναι αυτά: 1) απομείωση της πίεσης στα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει. Οι εισαγωγές είναι συνεχείς 2) αυξημένοι θάνατοι: μας προβληματίζει ο αριθμός των θανάτων 3) έχουμε πετύχει σημαντικό κομμάτι στον εμβολιασμό, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 4) η κόπωση της κοινωνίας, την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτά που βλέπουμε κάθε βράδυ είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν.

«Οι νέες ηλικίες δεν πρέπει να μπουν απέναντί μας. Πρέπει να γίνουν σύμμαχοί μας», σημείωσε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι αν και οι νεότεροι πιθανότατα θα περάσουν ηπιότερα τη νόσο, δεν σημαίνει ότι είναι και άτρωτοι. Ωστόσο είναι το ηλικιακό εύρος που συναναστρέφεται με τις μέσες ηλικίες. Δηλαδή μεταξύ 40 έως 65 έτη.

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εμβολιαστική κάλυψη και παράλληλα πως θα ιχνηλατήσουμε τα κρούσματα που προκύπτουν και από τα self test. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη», είπε ο κ. Λουκίδης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση