Παπασωτηρίου: Το Μποδοσάκειο το πρώτο Νοσοκομείο που προμηθεύεται την μικροβιοκτόνο μάσκα «VITER1 GR» (video)

Η πρώτη συσκευή μάσκας ατομικής προστασίας που ενσωματώνει εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αποστειρώνοντας τον εισπνεόμενο, αλλά και τον εκπνεόμενο από τους χρήστες της αέρα, η οποία δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε προχθές το μεσημέρι στη διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η αναπνευστική συσκευή καλύπτει πλήρως το πρόσωπο του φορέα, φέρει την ονομασία «VITER1 GR», εκ του «Virus Terminator Greece» και μετατρέπει την παθητική προστασία απέναντι στον SARS-CoV-2, σε ενεργητική, με τη χρήση ειδικών λαμπτήρων LED, οι οποίοι παράγουν αποστειρωτική ακτινοβολία UV-C, εκπεμπόμενη στον εισπνεόμενο αέρα, ενώ με τον ίδιο τρόπο αποστειρώνει και τον εμπνεόμενο αέρα με απόλυτη ασφάλεια για τον χρήστη.

Ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Στ. Παπασωτηρίου, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ τόνισε ότι το νοσοκομείο είναι το πρώτο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, παγκοσμίως, που προμηθεύεται την μικροβιοκτόνο μάσκα που αποστειρώνει όχι μόνο τον εισπνεόμενο αλλά και τον εκπνεόμενο αέρα του χρήστη. Προσφέρει αυτονομία και προστασία σε γιατρούς και νοσηλευτές. Είναι μια παγκόσμια επιτυχία  που έγινε σε συνεργασία με το ΑΠΘ και την εταιρία BYTOX A.E. που χρηματοδότησε την καινοτόμο ιδέα.

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή