Εξώδικο Καλογρίτσα: Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση στην προανακριτική με εκπροσώπους εταιρείας – Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξώδικο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, απέστειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής ο Χρήστος Καλογρίτσας ζητά την κλήτευση για κατάθεση μελών της οικογένειας Χούρι στους οποίους ανήκει η λιβανέζικη εταιρεία CCC.

Στη συμφωνία που είχε συνάψει ο Χρήστος Καλογρίτσας με την εν λόγω εταιρεία διαμεσολαβητής ήταν ο Κυριάκος Τόμπρας και όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει όλα έγιναν υπό την καθοδήγηση του τότε αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

Στο εξώδικο, όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, γίνεται λόγος για εμπλοκή της οικογένειας Χούρι στην σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία με τα συνθηματικά «White Porscha».

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, που ο κ. Καλογρίτσας ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιδίου με την οικογένεια Χούρι αλλά και τον κ. Τόμπρα, αίτημα το οποίο αν δεν γίνει δεκτό από την επιτροπή το έργο της θα αποδειχθεί παρωδία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία φιάσκο και παρωδία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική δήλωσαν αναφορικά με το εξώδικο Καλογρίτσα:

«Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.»

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση