Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στην Δράμα

Μία θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων ετοιμάζεται να λειτουργήσει στη Δράμα. Πρόκειται για ένα κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων που δημιούργησε το Επιμελητήριο της πόλης το οποίο θα στηρίζει τους επιχειρηματίες της περιοχής συμβουλεύοντας τους και παρέχοντας τους πρόσβαση στα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο.

Για την πρωτοβουλία και τα οφέλη που θα φέρει στην πόλη και τους ίδιους τους επιχειρηματίες μίλησε στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος θα φιλοξενηθούν στο χώρο που έχει εξοπλιστεί κατάλληλα αρχικά 15 ομάδες επιχειρηματιών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε μία πόλη η οποία ήδη φιλοξενεί πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, του μαρμάρου του ξύλου και του κρασιού.

Στόχος της θερμοκοιτίδας από την μία είναι να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να μπουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας παραχωρώντας τους τα απαραίτητα εφόδια και από την άλλη να στηρίξει την Δράμα μία από τις πόλεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με ιδιαίτερα αυξημένη ανεργία. Επιπλέον, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς φιλοδοξούν αν είναι δυνατόν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να υπάρξει σε κάποιο βαθμό ανάσχεση του brain drain και ίσως κάποια στιγμή να επιτευχθεί και η επιστροφή των νέων που έφυγαν από τη χώρα στη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, το λεγόμενο brain gain.

 

www.ertnews.gr

Χριστίνα Χαλεπλίδου