Folli Follie: Παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων 18 κατηγορουμένων ζητεί εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών προτείνει η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Με την υπ αριθμόν 1297/2021 πρόταση της που αριθμεί 616 σελίδες, η Ελένη Μιχαλοπούλου εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί. Μεταξύ αυτών είναι και οι 4 καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών. Για 8 κατηγορουμένους η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή τους, ενώ για 2 να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη προτείνεται η παραπομπή τους για 5 κακουργήματα:  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Eπιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Για τρία κακουργήματα προτείνεται να δικαστεί η Καίτη Κουτσολιούτσου: απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για το πόσοι και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

 

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση