Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Μετά την Αττική, αγωνία και για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Την περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ κυρίως στην Αττική, αλλά πλέον και σε βόρεια Ελλάδα και Αχαΐα μαρτυρούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Μία ακόμη δύσκολη εφημερία για τα νοσοκομεία της Αττικής, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν πλέον «καθημερινότητα» το φαινόμενο να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκαν 1.866 νέα κρούσματα, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για Δευτέρα που ανακοινώνονται λίγα τέστ (διενεργήθηκαν μόλις 16.332), άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου, ενώ μάχη ενάντια στην Covid-19 δίνουν 759 ασθενείς, διασωληνωμένοι, εντός, αλλά και δεκάδες εκτός ΜΕΘ.

Η διασπορά στην κοινότητα είναι εκτός ελέγχου. Και το Θριάσιο Νοσοκομείο τις επόμενες μέρες γίνεται αποκλειστικά για Covid περιστατικά, την ώρα που το νοσοκομείο Γεννηματάς βρίσκεται σε συναγερμό λόγω 41 κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Ήδη έκλεισαν δύο κλινικές. Πολλοί από τους ασθενείς -που είναι υγειονομικοί- είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τοου ΕΟΔΥ, το περασμένο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 438 εισαγωγές. Οι 205 έγιναν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, που φαίνεται να καταγράφει μείωση νέων εισαγωγών σε αντίθεση με Βόρεια Ελλάδα και Αχαΐα. H πληρότητα ωστόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι στο 100%. Τα ασθενοφόρα δεν σταμάτησαν λεπτό να μεταφέρουν ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή. Η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Με 110 ασθενείς covid και 24 στις ΜΕΘ ξεκίνησε την εφημερία του το Ιπποκράτειο. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί το τελευταίο 10ημερο παρατηρούνται αυξημένες εισαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν χθες 245 νέα κρούσματα, σε Κοζάνη 28 και 14 στην Καστοριά.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης βρέθηκε σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της περιοχής συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου

Σε “αναβρασμό” και η Αχαΐα, με 112 νέα κρούσματα. Μόνο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου χθες νοσηλεύονταν 154 ασθενείς.

Στη χειρότερη φάση από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκονται τα Ιωάννινα, δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση