Δ. Σαρηγιάννης: Με τα self test θα δούμε κρούσματα και πάνω από τα 8.000 (audio)

Για την απόφαση της κυβέρνησης μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε τρεις πόλεις ερωτήθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα στη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα. «Ναι δικαιολογώ την απόφαση κυρίως για την προοπτική που υπάρχει να πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι με τα ανοίγματα και τα self test δυστυχώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα όσον αφοράς τα κρούσματα και σίγουρα βλέπουμε αύξηση μέχρι το τέλος του μήνα σε ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνωμένους», είπε ο ειδικός.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι περισσότερο ανησυχητική από ότι στην Αττική. «Στην Αττική σε λίγο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο κορύφωσης, το οποίο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται λίγο πριν από τα μέσα του Απριλίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα από τώρα. Όλα αυτά βέβαια βασίζονται στο τι κάνουμε τα self test και καταφέρνουμε να βάλουμε σε πραγματική καραντίνα αυτούς που είναι θετικοί», προσέθεσε. «Τότε θα δούμε ένα εξαιρετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων που μπορεί να φτάσει τα 8.000 και 10.000 κρούσματα αφού θα έχουμε τεστ στο σύνολο του πληθυσμού αλλά είναι εξαιρετικά θετικό γιατί θα αποφύγουμε τη διασπορά των ασυμπτωματικών».

Ο κ. Σαρηγιάννης με δεδομένη τη χρήση των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές είπε ότι δεν τον τρομάζει το άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ για το Πάσχα είπε ότι «οι συνθήκες στα νοσοκομεία στο τέλος του Απρίλη θα είναι τέτοιες ώστε ο καθένας μας – λογικά σκεπτόμενος – δε θα θελήσει να το ρισκάρει για τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση