Γ. Τσακίρης: Συν τω χρόνω οι επιχειρήσεις που βρίσκονται τώρα σε αναστολή θα ενεργοποιηθούν (video)

Την εκτίμηση ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σήμερα σε αναστολή  θα ενεργοποιηθούν με τον καιρό που θα επιτρέψει και  την επάνοδό τους στην  αγορά.  Ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι αυτήν την ώρα προέχει η υγεία των πολιτών υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές  λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις ειδικών απαντώντας στο επιχείρημα ότι με το κλείσιμο του λιανεμπόριου σε ορισμένες περιοχές   δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Σε ότι αφορά  ως τόσο το λιανεμπόριο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις προς το παρόν   και  αναφέρθηκε στη δράση για την ενίσχυση του  ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς καθώς ήδη υπάρχουν πάνω από 6000 αιτήσεις. Η δράση θα  λειτουργήσει εκ νέου σε σύντομο  χρονικό διάστημα μετά τον έλεγχο των πόρων που έχουν προϋπολογισθεί.

Σε ότι αφορά την εισροή των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Τσακίρης   μετέφερε την εκτίμηση ότι  θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.  Αναφερόμενος στην λειτουργία του Ταμείου με αυτή του ΕΣΠΑ  διευκρίνισε ότι πρόκειται για δύο πλήρως συμπληρωματικά  εργαλεία. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εμπροσθοβαρές πρόγραμμα  σε ότι αφορά την καταβολή των πόρων ενώ το ΕΣΠΑ   θα συνεχίσει  έως το 2027  και οι πληρωμές του ακόμη  δυο  χρόνια.

www.ertnews.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση