Τι σχέση μπορεί να έχει το Ταμείο Ανάκαμψης με την… στρατιωτική θητεία;

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά τριάντα δυο εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μια επένδυση που δεν θα πρέπει να περάσει επ΄ουδενί απαρατήρητη. Πρόκειται για την επένδυση που αφορά στην αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία- μια επένδυση που εντάσσεται στον άξονα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Κράτους και αποτελεί μια καταλυτική παρέμβαση για εκατοντάδες χιλιάδες νέων Ελλήνων πολιτών που υπηρετούν ή ετοιμάζονται να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Η εν λόγω επένδυση – πραγματικά, μια επένδυση για το μέλλον- έρχεται να αντιμετωπίσει με παραγωγικό, δημιουργικό τρόπο το χρόνο της θητείας και να συμβάλει στην απόκτηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες για την επαγγελματική συνέχεια των νέων ανθρώπων.

Όπως διαβάζω στην αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Σχεδίου για την Ανθεκτικότητα και την Ανάκαμψη πρόκειται για «έργο που στοχεύει στην ενσωμάτωση προγράμματος επανακατάρτισης και κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες των στρατεύσιμων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χρόνος των στρατευσίμων στη διάρκεια της θητείας, η προσαρμογή τους στις ψηφιακές ανάγκες των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων και η δεξιότητές τους όταν θα εισέλθουν στην οικονομία μετά την λήξη της θητείας τους».

Ποιος είπε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μόνο για τους πλούσιους και τους ισχυρούς; Όποιος και να το είπε ας βάλει τον κ… του κάτω και ας διαβάσει γραμμή προς γραμμή όλα όσα προβλέπονται να γίνουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση