Μια νέα κατασκευή των σούπερ γιοτ θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες στον ωκεανό μέσα σε λίγα λεπτά

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε, μέσω μιας πλατφόρμας παρατήρησης, να μεταφερθείτε στον ωκεανό μέσα σε λίγα λεπτά; Μπορεί αυτή η ιδέα αυτή να ακούγεται φανταστική, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των σούπερ γιοτ θα μπορούν σύντομα να την πραγματοποιήσουν.

Η εταιρεία Gresham Yacht Design παρουσίασε την «Υδρόσφαιρα», μια κατασκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνήσουν τον ωκεανό χωρίς να φύγουν από το σκάφος. Αυτή η νέα ιδέα έρχεται καθώς αυξάνεται η ζήτηση για προσωπικά υποβρύχια.

Πέρυσι, η εταιρεία πολυτελών υποβρυχίων Triton Submarines με έδρα τη Φλόριντα παρέδωσε το πρώτο υποβρύχιο με ακρυλικό κέλυφος και με χωρητικότητα έξι ατόμων που μπορεί να βυθιστεί στα 1.000 μέτρα καθώς και το Triton DeepView, ένα υποβρύχιο 24 θέσεων το οποίο αγόρασε το βιετναμέζικο θέρετρο Vinpearl.

Εν τω μεταξύ και άλλες εταιρείες έχουν επενδύσει σε υποβρύχια τα τελευταία χρόνια, όπως η ασιατική Genting Cruise Lines η οποία διαθέτει τουλάχιστον τέσσερα πλοία εξοπλισμένα με υποβρύχια που κατασκευάζει η ολλανδική εταιρεία U-Boat Worx.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προσωπικά υποβρύχια τα οποία θα διαθέτουν έναν ειδικό υπόστεγο και εξειδικευμένες λειτουργίες για την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο ιδρυτής της Gresham Yacht Design, Steve Gresham, στο CNN Travel.

(Gresham Yacht Design)

Υποβρύχιες περιπέτειες

«Το καλύτερο στοιχεία της Υδρόσφαιρας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ γρήγορα και εύκολα», λέει ο ιδρυτής.

Όταν δεν είναι σε λειτουργία το σκάφος, η ειδική κατασκευή μπορεί να ξαναενσωματωθεί στο κέλυφος του σκάφους, όπου θα προστατεύεται από μια εξωτερική πόρτα.

«Ο μόνος άλλος τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το είδος εμπειρίας είναι να βουτήξετε με ένα υποβρύχιο», λέει ο Gresham.

Σύμφωνα με τον Gresham, η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σκάφος μήκους 90 μέτρων και άνω, αλλά το καλύτερο είναι να ενσωματωθεί σε μια νέα κατασκευή. Αν και η τιμή της είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, η ιδέα έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, οπότε υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα υπάρχει ήδη, οπότε δεν θα ήταν δύσκολο να κατασκευαστεί», λέει ο Gresham.

Αυτός και η υπόλοιπη ομάδα στο Gresham Yacht Design επιθυμούν να προωθήσουν αυτή την ιδέα και ελπίζουν ότι θα είναι η αρχή ενός νέου τρόπου εμπειρίας και μελέτης του ωκεανού.

 

ΠΗΓΗ: CNN

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη