Κινητοποιήσεις υγειονομικών σε Αθήνα και Ελευσίνα την Τρίτη 30 Μαρτίου

Hμέρα κατά την οποία έχουν ανακοινωθεί αρκετές δραστηριότητες υγειονομικών είναι η Τρίτη 30 Μαρτίου.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη 30/03 11:00-15:00, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καλούν και σε προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και συγκέντρωση 13.00 στο Υπουργείο Υγείας.

Οι διοργανωτές, μαζί με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, ζητούν να μην απολυθεί ο επικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και να ανανεωθεί η σύμβασή του που λήγει στις 31/3, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, όπως άλλωστε ισχύει για το σύνολο των 2000 και πλέον επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ανακοίνωσε τη στήριξή της και η ΑΔΕΔΥ, που “καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος σε αυτήν”.

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαρτίου στις 6μμ, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο καλεί συγκέντρωση έξω από τα Lidl Ελευσίνας, από όπου θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία με κεντρική διεκδίκηση να μην μετατραπεί το νοσοκομείο, αποκλειστικά σε νοσοκομείο COVID και “να υπάρξει ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων”.

Επόμενες δράσεις που ανακοίνωσε είναι στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 1 Απριλίου και με συγκέντρωση στην Πλ. Ηρώων, στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 2 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., μαζί με σωματεία της περιοχής.

Σχετική είδηση: Kινητοποίηση υγειονομικών και γιατρών με στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μαρτίου

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση