Πειραιάς: Η ελληνική σημαία στη θάλασσα για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης (φωτο)

O Δήμος Πειραιά συμμετέχει με μια σειρά συμβολικών δράσεων τιμής και μνήμης στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σήμερα τοποθετήθηκε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας, στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Το βράδυ, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ντύνεται με τα χρώματα της γαλανόλευκης. Με τη βοήθεια της 3d projection τεχνολογίας η ελληνική σημαία θα κυματίζει στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.

Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά σημαιοστολίζει και φωταγωγεί τοπόσημα και μνημεία των Ηρώων του 1821 (Άγαλμα Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά κ.τ.λ.) δημόσια κτήρια, πλατείες, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, η οποία θα επενδύσει μουσικά τις δράσεις, στο πνεύμα της Eθνικής μας Επετείου.

Πηγή Φωτογραφιών: Eurokinissi

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση