Καμία ανησυχία για το εμβόλιο της Αstra Zeneca δηλώνει ο καθηγητής Γ. Βασιλόπουλος

Υπερβολική χαρακτήρισε την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca o καθηγητής Αιματολογίας και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γ. Βασιλόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας και διευκρίνισε πως δεν έχει διαπιστωθεί παθοφυσιολογικός μηχανισμός που να συνδέει το εμβόλιο με θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Άρα πρόκειται για τυχαία γεγονότα κατά τον κ. Βασιλοπουλο και μάλιστα παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σε 17 εκ δόσεις εντοπίστηκαν μόλις 35 περιστατικά θρομβοεμβολών

Ο κ. Βασιλόπουλος προτρέπρντας τους πολίτες να κάνουν κανονικά το εμβόλιο σημείωσε πως η αναταραχή έχει δημιουργηθεί από πολιτικές αποφάσεις και όχι επιστημονικές γνωμοδοτήσεις.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, ο καθηγητής ανέφερε πως αναμένεται έξαρση των περιστατικών το επόμενο διάστημα και είναι χαρακτηριστικό πως οι νοσηλευόμενοι από κορονοιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έφθασαν τις τελευταίες ημέρες τους 85 σε απλές κλίνες και τους 11 κλίνες ΜΕΘ

Πάντως ο κ. Βασιλόπουλος εκτιμά πως η έξαρση δεν θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν πρόκειται “να ζήσουμε στην περιοχή, το φορτίο της Αττικής”

www.ertnews.gr

Μίνα Μαυρογιάννη
image}

Αφήστε μια απάντηση