Στο ντοκιμαντέρ “Μυστικός Πράκτορας” το βραβείο κοινού του 23ου Φ.Ν.Θ.

Με 88% πληρότητα στις online προβολές και 20.150 εισιτήρια ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συνολικά 50 ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο προβλήθηκαν από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
Το ντοκιμαντέρ Μυστικός Πράκτορας της Μάιτε Αλμπέρντι, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι ανάμεσα στις πέντε ταινίες τεκμηρίωσης που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer του τμήματος Top Docs του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια συγκινητική και απροσδόκητη ιστορία με ήρωα τον 83χρονο «μυστικό πράκτορα» Σέρχιο που διεισδύει σε γηροκομείο ως τρόφιμος, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν περιστατικά κακομεταχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ θα δοθούν στο καλοκαιρινό 23ο ΦΝΘ, όπου θα προβληθούν τα τρία διαγωνιστικά τμήματα, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ καθώς και η Αγορά του Φεστιβάλ.
Tο επόμενο ραντεβού κλείνεται για τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στο καλοκαιρινό και υβριδικό 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους και online! Ωστόσο, μέχρι το καλοκαίρι, οι online προβολές συνεχίζονται με συναρπαστικά προγράμματα και εκπλήξεις.
Αναλυτικά οι δράσεις: on.tiff.gr/tdf23_report

 

 

www.ertnews.gr

Εύα Κουσιοπούλου