Π. Μπεχράκης: Θα έκανα το εμβόλιο της AstraZeneca – Έπρεπε να υπήρχαν ξεκάθαρες οδηγίες (audio)

Το χάος που δημιουργείται για το εμβόλιο της AstraZeneca αποτελεί μεγάλο λάθος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από την πρώτη στιγμή, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,8), ο Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – εντατικολόγος, τέως αναπλ. καθηγητής ΕΚΠΑ και Harvard, δ/ντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλλάδας), υπογραμμίζοντας ότι κοινός συντελεστής είναι η αβεβαιότητα, και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο με το οποίο ο κορονοϊός αλωνίζει στην ανθρωπότητα. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις και οδηγίες στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο κ.Μπεχράκης ανέφερε ότι η επιστημονική κοινότητα σε διεθνές επίπεδο δεν ενημερώνεται με σωστά δεδομένα. Υπάρχει ένας “τοίχος” σχετικά με το τι γίνεται με τον κορονοϊό, είπε και πρόσθεσε ότι όφειλε η καρδιολογική κοινότητα να γνωρίζει τι γίνεται με τις θρομβώσεις…δεν έχουμε δεδομένα, συνεπώς πως να τοποθετείται ο κάθε επιστήμονας…

Η μόνη λύση του προβλήματος είναι τα εμβόλια, εγώ θα έκανα το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε με έμφαση ο κ. Μπεχράκης.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, σημείωσε ότι “είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, τη χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας, έχει χαθεί το πολύ μεγάλο επιστημονικό πλεονέκτημα της Επιτροπής. Αντί η Επιτροπή να καθορίζει τα κρούσματα άρχισε η αύξηση των κρουσμάτων να καθορίζει τις αποφάσεις της Επιτροπής. Ανετράπη η ισορροπία, χάθηκε το μομέντουμ που είχε δημιουργηθεί και τώρα όλοι τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα… Χάθηκε η ικανότητα των αρμοδίων να επηρεάσουν το κοινό σε μία σωστή πορεία. Αποφασίζουν με βάση τα λάθη που κάνει ο κόσμος και αυτό θα μας οδηγήσει σε κατάσταση εκτός ελέγχου”, είπε.

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση