Μαλεσίνα: Λήγουν το πρωί της Τρίτης τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης

Αύριο το πρωί στις 06:00 λήγουν τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης στη Μαλεσίνα τα οποία επιβλήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και διήρκεσαν 16 ημέρες. Τα μέτρα αυτά, τα οποία λήφθηκαν από την Πολιτική Προστασία περιόρισαν τον εκθετικό αριθμό αύξησης των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Λαμίας και βοήθησαν καθοριστικά στη μείωση της διασποράς του Covid – 19 στο Δήμο Λοκρών.

Η υγειονομική εικόνα του Δήμου Λοκρών, αν και βελτιωμένη, ωστόσο, δεν είναι ακόμη ικανοποιητική με 164 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 64 νοσηλεύονται. Τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid – 19, εκ των οποίων οι πέντε από τη Μαλεσίνα.

Για αυτό το λόγο όπως επισημαίνει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές καλεί τους πολίτες “να συνεχίζουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, στις οποίες ανήκει ο Δήμος Λοκρών προκειμένου σύντομα να αποκατασταθεί πλήρως η υγειονομική κατάσταση και η οικονομική λειτουργία”.

“Η μεγάλη αυτή περιπέτεια ανέδειξε τη σοβαρότητα της πανδημίας, την επικινδυνότητα του ιού για τη δημόσια υγεία και την ανάγκη να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Στο χέρι μας είναι να πειθαρχήσουμε και να σώσουμε ζωές ανθρώπων” προσθέτει σε μήνυμά του.

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση