Καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ρομπότ 5G για να κάνει τατουάζ από απόσταση

Μια εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ολλανδία λάνσαρε καμπάνια μάρκετινγκ για να αναδείξει την ικανότητα του δικτύου 5G να χειρίζεται πολλά δεδομένα χωρίς καθυστέρηση. Στο πλαίσιο αυτού του έργου που ονομάζεται «The Impossible Tattoo», συνεργάστηκε με τον τεχνολόγο Noel Drew και τον καλλιτέχνη τατουάζ Wes Thomas.

Η εταιρεία ανέθεσε στον Drew να κατασκευάσει ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο θα εκπαίδευε με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης και θα επιτρέπει στον καλλιτέχνη να κάνει τατουάζ σε πελάτες από απόσταση.

«Έχω δουλέψει με τη ρομποτική στο παρελθόν, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τη συνδυάσω με την τέχνη του τατουάζ. Πρόκειται για το συνδυασμό μιας τεχνολογίας αιχμής και μιας αρχαίας τέχνης, με σκοπό να αφηγηθεί μια πολύ ανθρώπινη ιστορία», λέει ο Thomas.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης του ρομπότ πραγματοποιήθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων περίπου, στο εργαστήριο του Drew στο Λονδίνο. «Κάθε κομμάτι του ρομπότ είτε αγοράστηκε είτε σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το μηδέν», δήλωσε στο «PCMag.

«Υπέθετα ότι τα μηχανήματα τατουάζ διέθεταν μια δεξαμενή μελανιού όπως ένα μοντέρνο στυλό. Ανακάλυψα όμως ότι η βελόνα βυθίζεται σαν μια κλασική πένα με φτερό. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να αναπτύξουμε ένα είδος μηχανικού συστήματος μεταφοράς μελανιού προς τη βελόνα», λέει ο τεχνολόγος.

«Αυτό που έμαθα από την συνεργασία μου με τον Thomas, είναι ότι οι καλλιτέχνες τατουάζ γνωρίζουν καλά το ανθρώπινο δέρμα το οποίο αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το σημείο του σώματος, καθώς και από άτομο σε άτομο, οπότε ήταν ζωτικής σημασίας να μην εμποδίσουμε ή να παρέμβουμε σε αυτό με κανέναν τρόπο», εξηγεί ο Drew.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εκτός από μερικές κολοκύθες! Αν και η καμπάνια της εταιρείας τηλεπικοινωνίων στοχευε στη προώθηση του δικτύου 5G, το επίτευγμα αυτό, αποτελεί απόδειξη της δύναμης της ρομποτικής και της μηχανικής μάθησης.

ΠΗΓΗ: Futurism, PCMag

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη