Επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατά της κατάληψης στο Αριστοτέλειο – Ηλεκτρισμένο το κλίμα

Share this

Αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  δημιουργώντας ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr οι Αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει εντολή να μην αφήσουν τον οποιοδήποτε να εισέλθει στο campus. Αφορμή για την κινητοποίηση προκάλεσαν αναρτήσεις στα social media που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Tην παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων  κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης.

Στις αποφάσεις τους αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας !

Η καταστολή αποτελεί βασικό συστατικό στην πολιτική τους που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα τσακίζει και κεφάλια όταν αυτά βρίσκουν την φωνή τους και δυναμώνουν τον αγώνα τους

Ακόμη μια φορά , ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν.

Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ».

ΑΠΘ: Ανακοίνωση καθηγητών για να μη γίνει απόψε επέμβαση της ΕΛΑΣ

Νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν να μη γίνει απόψε επέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν καθηγητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε την διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαίλαπα της πανδημίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Υπογράφουν

Μαυροσκούφης Δημήτρης Κοσμήτορας Φιλοσοφικής, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κοσμήτορας Φυσικού, Άρης Στυλιανού Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Δαμιανός Κωνσταντινίδης Καθηγητής Σχολής Θεάτρου, Αθανάσιος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Σημειώνεται ότι έξω από το κτίριο που τέλει υπό κατάληψη βρίσκονται και καθηγητές.

Σύμφωνα με το grtimes.gr και το thesstoday, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τις εισόδους του ΑΠΘ ενώ στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρυτανείας βρίσκονται φοιτητές, καθώς είχε προηγηθεί συνέλευση και κάλεσμα τους για τις 20:30, ύστερα από τις πληροφορίες για την εκκένωση.

Το σύνθημα “1312” κατά των αστυνομικών ανήρτησαν φοιτητές στην κορυφή του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Share this

Αφήστε μια απάντηση