Δήμος Λαρισαίων: 177 σπίτια ακατάλληλα μέχρι στιγμής – 1844 αναφορές στην Πολιτική Προστασία

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Λάρισας αλλά και στην κατάσταση που διαμορφώνεται στις περιοχές του Δήμου Λαρισαίων μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος:

• Μέχρι χθες βράδυ υποβλήθηκαν στο Δήμο Λαρισαίων 1844 αναφορές για προβλήματα σε κτίσματα ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 277 αυτοψίες σύμφωνα με τις οποίες 174 κτίσματα κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα και 103 ως κατοικήσιμα.
• Τα περισσότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας. Στην πόλη της Λάρισας, μέχρι και χθες το βράδυ εντοπίστηκαν 11 μη κατοικήσιμα κτίρια και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

• Σε καθημερινή βάση διενεργούνται περίπου 250 αυτοψίες και στόχος είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος για τις 1844 αναφορές

• Οι οπτικοί έλεγχοι και αυτοψίες πραγματοποιούνται από 24 ομάδες μηχανικών Δήμου και ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και φυσικά από 10 συνεργεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), και συνεργεία των «Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Α.Ε.» ελέγχουν δημόσια κτίρια (Νοσοκομεία, Δικαστήρια, Σχολεία κ.α).

• Σχετικά με τα σχολεία ο Δήμος Λαρισαίων εκτιμά ότι τα σχολικά κτίρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.Την ευθύνη των ελέγχων στα σχολεία έχει αποκλειστικά η ΚΤΥΠ Α.Ε.

• Επίσης ειδικό συνεργείο του Υπουργείου Υποδομών, ελέγχει τις γέφυρες στο Δήμο Λαρισαίων. Δεν υπάρχει ακόμα έκθεση ελέγχου, φαίνεται ωστόσο ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις γέφυρες.

www.ertnews.gr

Μίνα Μαυρογιάννη
image}

Αφήστε μια απάντηση