Σεισμός Ελασσόνα: Άλλη μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Συνεχείς μετασεισμοί (video)

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους στην περιοχή της Ελασσόνας ο ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαρτίου, στις 20:38, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 21:23 σημειώθηκε άλλη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας. Οι κάτοικοι πέρασαν άλλη μία δύσκολη νύχτα σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία.

Στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου μεταβαίνει στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ συστήνουν στους πολίτες λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας βρίσκονται χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο και κατέρρευσαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια που είχαν πληγεί από τον προχθεσινό σεισμό. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στο Δαμάσι, όπου περισσότερα από 80 σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα. Επίσης, σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις σπιτιών προκλήθηκαν από τα 5,9 Ρίχτερ στα χωριά Μαγούλα και Πρετόρι.

Την ώρα του σεισμού βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μετεώρων. Πολλοί ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους ενώ άλλοι παρέμεναν, ωστόσο η διάρκεια του σεισμού τους ανάγκασε να σταματήσουν τη συνεδρίαση.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” ότι τους ξάφνιασε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ ωστόσο τον χαρακτήρισε ως μετασεισμό επισημαίνοντας πως σημειώθηκε σε νέο κλάδο του ίδιου ρήγματος. Ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Κεφαλονιά το 2014 όπου μέσα σε διάστημα 10 ημερών είχαν σημειωθεί δύο ισχυροί σεισμοί της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

Από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές σε σπίτια αλλά και τραυματισμοί, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος. Το οδικό δίκτυο δεν έχει πρόβλημα, καθώς τα κομμάτια από τα βράχια έπεσαν σε δασώδη περιοχή. Δεν υπήρξαν ζημιές ούτε στα έξι μοναστήρια που υπάρχουν στα Μετέωρα. Ο κ. Αλέκος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν άλλοι σεισμοί μέσα στη νύχτα στα χωριά Λογγά, Γερακάρι Μαυρέλι, ενώ θα σταλεί κλιμάκιο τεχνικών για να κάνουν αυτοψία στα σπίτια των χωριών.

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση