Νοσοκομείο Λαμίας: Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Δ. Κουφοντίνας

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια παρουσίασε ο απεργός πείνας και καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως τονίζεται, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Ο πολυισοβίτης διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας ενώ στο πρωτοδικείο Λαμίας συζητείται το αίτημα για την μεταγωγή του.

Υπέρ της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καλείται η πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας τασσονται επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για «διακοπή ή αναβολή εκτίσης της ποινής του», εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, με βασικό αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση