Μ. Γαζούλη: 22 εμβόλια “στη σειρά” για την Ευρώπη (video)

Με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson  από την ερχόμενη εβδομάδα να γίνεται το τρίτο διαθέσιμο στην Ελλάδα κι ενώ έχει κατατεθεί ο φάκελος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το ρωσικό Sputnik , η καθηγήτρια Βιολογίας- Νανοϊατρικής, Μαρία Γαζούλη,  αποκάλυψε ότι “στη φαρέτρα κατά του κορονοϊού”, προσεχώς θα μιλάμε για 22 εμβόλια. “Εκτός από το Cure Vax kai to Novavax στη φάση 3 της αξιολόγησης είναι 22 εμβόλια είτε πρόκειται για παραλλαγή κάποιου που ήδη διατίθεται, είτε για νέο”, είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Αναφέρθηκε και σε επιδημία παραπληροφόρησης, σχετικά με επιλογή του καλύτερου εμβολίου και τόνισε ότι όλα είναι με τις ίδιες προδιαγραφές ελέγχου και όλα στοχεύουν στο να αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα αντισώματα. Δεν έχει κανένα νόημα να επιλέγουμε ποιο εμβόλιο, όπως και στης γρίπης δεν επιλέγουμε, τόνισε.

Η κυρία Γαζούλη επέμεινε επίσης ότι “δεν μπρούμε να συγκρίνουμε με το τι γίνεται στην Αμερική ή στη Βρετανία καθώς εκεί υπάρχουν άλλα νομοθετικά πλαίσια που επιτρέπουν κατεπείγουσα χορήγηση. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην Ευρώπη και  η πιο αργή είναι ασφαλέστερη διαδικασία, με πιο λεπτομερή διαδικασία έγκρισης, ανέφερε τέλος.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση