Γιατί το Facebook «κόβει» αναρτήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Κουφοντίνας

Share this

Πως απαντά η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στις διαμαρτυρίες για το «κατέβασμα» αναρτήσεων που αφορούν τον τρομοκράτη – απεργό πείνας.

Tις τελευταίες ημέρες το Facebook μπλοκάρει όλες τις αναρτήσεις που σχετίζονται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, στις αναρτήσεις που μπλοκάρονταν από το Facebook αναφερόταν το εξής μήνυμα: «Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος».

Το μήνυμα ακολουθούσε συνήθως περιορισμός αναρτήσεων για τους χρήστες για επτά ημέρες, γεγονός που έκανε τους ίδιους να σχολιάζουν το θέμα στο Twitter. Γι΄ αυτό και το Facebook μπλόκαρε και το προφίλ του Μάριου Λώλου, φωτορεπόρτερ και προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ο οποίος ανέβασε το βράδυ της Δευτέρας φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, ο Μάριος Λώλος έλαβε το ίδιο μήνυμα από το Facebook.

Η εφημερίδα Αυγή έστειλε ερώτηση στο Facebook, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιο λόγο μπλοκάρουν οι αναρτήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Facebook αφού ζήτησε κάποια link, προκειμένου να εξετάσει το θέμα, απέστειλε την παρακάτω απάντηση: «Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα  Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».

Share this

Αφήστε μια απάντηση