Χρυσές Σφαίρες 2021: Διαδικτυακή απονομή και live συνδέσεις με τους νικητές

Νέα δεδομένα διαμορφώνει η πανδημία και για τις Χρυσές Σφαίρες. Η απονομή τους, τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα γίνει διαδικτυακά χωρίς σαμπάνιες χωρίς κόκκινο χαλί, χωρίς αγκαλιές αστέρων…

Όλοι οι σταρ της μικρής και της μεγάλης οθόνης κλεισμένοι κι αυτοί στα σπίτια τους, μπροστά στους υπολογιστές, όπως και οι τηλεθεατές. Ακόμη και οι δύο παρουσιάστριες, Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ, θα τηρήσουν τις αποστάσεις. Η μία θα είναι στη Νέα Υόρκη και η άλλη στο Μπέβερλι Χιλς, μέσα σε άδειους χώρους, στους οποίους θα δεσπόζουν οι γιγαντοοθόνες για τις συνδέσεις με τους νικητές. H παρουσίαση στη Ν. Υόρκη θα γίνει από το Rainbow Room του ΝBC.

Σε όλες τις κατηγορίες για τη Χρυσή Σφαίρα προηγείται το NETFLIX με 42 υποψηφιότητες. Η πλατφόρμα ίσως κερδίσει το βραβείο της καλύτερης δραματικής ταινίας για την «Δίκη των 7», «Σικάγο» του Άαρον Σόρκιν ή για το «Μανκ» του Ντέιβιντ Φίντσερ, αν και θα έχουν σκληρό αντίπαλο το «Νόμαντλαντ» της Κλόι Ζάο. Θα είναι μια μάχη που θα επαναληφθεί και στα Όσκαρ.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι η χρονιά του Σάσα Μπάρον Κοέν, που είναι υποψήφιος για τη «Δίκη των 7», αλλά κυρίως για την επιστροφή του «Μπόρατ», που σατίρισε χωρίς έλεος την Αμερική του Τραμπ.

Στους δραματικούς ρόλους, ο Άντονι Χόπκινς περιμένει το πρώτο του βραβείο μετά από 8 υποψηφιότητες αλλά είναι υποψήφιος και ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που πέρυσι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία των 43 ετών.

Στους γυναικείους ρόλους εκτός από την Φράνσις Μακντόρμαντ, ξεχωρίζουν η Κάρει Μάλιγκαν για το “Promising Young Woman”, η Μισέλ Φάιφερ και η Μαρία Μπακαλόβα για το «Μπόρατ».

Στις τηλεοπτικές σειρές σαρώνει και πάλι το NETFLIX με το «Στέμμα», το «Γκαμπί της Βασίλισσας» και το “Unorthodox” να είναι μεταξύ των φαβορί.

Βραβείο για τη συνολική προσφορά της θα απονεμηθεί στην ηθοποιό και ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr