Ο πρώην γ.γ. της ΕΔΕ ζητά να ανακληθεί η ανακοίνωση της ένωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Share this

Ο πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) πρόεδρος Εφετών Νικόλαος Σαλάτας, με επιστολή του ζητάει την ανάκληση της ανακοίνωσης της ΕΔΕ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην επιστολή του ο κ. Σαλάτας, εκφράζει την βεβαιότητα ότι κανείς δικαστής δεν θα έπρεπε να λάβει θέση «σε αυτή την εκκρεμή υπόθεση, η οποία αναμφισβήτητα έχει και πολιτικές προεκτάσεις».

Αναφερόμενος στον σημερινό πρόεδρο της ΕΔΕ Χριστόφορο Σεβαστίση, ο κ. Σαλάτας αναφέρει: «Από την αρχή της θητείας αυτής και ελεύθερος εκ της μη συμμετοχής στο προεδρείο των άλλων δύο ομάδων (κ. Λυμπερόπουλου και της δικής μου) και ως εκ τούτου έχοντας την δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει, νομίζοντας ότι η Ένωση είναι προσωπική υπόθεση, ευτέλισε τον θεσμό της Ένωσής μας με διάφορες ανακοινώσεις επί ποικίλων θεμάτων, κινούμενος εκτός των σκοπών της Ένωσης, τις περισσότερες φορές, με αποκορύφωμα την τελευταία από 24-2-2021 επικίνδυνη και επιλεκτική ανακοίνωσή του, με αποτέλεσμα να την απαξιώσει στα μάτια αυτών (και ήταν πολλοί), οι οποίοι την θαύμαζαν και κυρίως την εσέβοντο».

Τέλος, ο κ. Σαλάτας αναφέρει: «Συνυπογράφω το από 26-2-2021 κείμενο των μελών της Ένωσης περί ανάκλησης της τελευταίας ως άνω ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου, με σκοπό ο Πρόεδρος της Ένωσης και οι υπόλοιποι της ομάδας του (άραγε συμφωνούν όλοι με τις τουλάχιστον άκαιρες αυτές τοποθετήσεις;) μήπως και καταλάβουν τον ρόλο τους και τον προορισμό τους».

Share this

Αφήστε μια απάντηση