Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης – Στον Εισαγγελέα ο φάκελος καταγγελιών από τον Π. Τσαρούχα

Αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν στην κοινή γνώμη οι μαρτυρίες για το πως προσέγγιζε ανήλικα παιδιά ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια για όσα του καταμαρτυρούν, αλλά πρόθεση του νέου συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, είναι να ζητήσει 24ωρη αναβολή. Επίσης, στον Εισαγγελέα θα παρουσιαστεί σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας με τους φακέλους των καταγγελιών. Στην Εισαγγελία θα βρεθούν και οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου άνοιξε ο «χορός» των καταγγελιών για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ότι θα επιχειρηθεί να αποδομηθεί το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τους μηνυτές, τους ανθρώπους δηλαδή που έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη, για τον βιασμό τους, ως “αναξιόπιστες προσωπικότητες που χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα”. Ακόμα θα επιχειρήσει να αποδώσει την εμπλοκή του ονόματός του σε πολιτικές σκοπιμότητες που στοχεύουν μέσω του ιδίου στην καρατόμηση της Λίνας Μενδώνη.

Στον εισαγγελέα το πρωί και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, για να παραδώσει τον φάκελο του Σωματείου, με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει στα γραφεία του σωματείου, περισσότερες από 200 καταγγελίες.
Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.
Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής, αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων. Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν και οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ., ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δύο συνήγοροι θα γνωστοποιήσουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης βιασμού, κατά νεαρού άνδρα, γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει σε δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ.

Σχετικές ειδήσεις:

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση