Επικρίσεις από την αντιπολίτευση για «συγκάλυψη» στην υπόθεση Λιγνάδη

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση για «συγκάλυψη» στην υπόθεση Λιγνάδη

Τον πρωθυπουργό βάζει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηρίζει «μνημείο απάτης» τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας  Μενδώνη για τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, με αφορμή τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με ηθοποιούς, είχε πει το βράδυ της Πέμπτης ότι τέτοια θέματα «δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής». Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν και το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Χθες ο Α. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της κ. Μενδώνη, γιατί όπως ανέφερε, για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες, μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου. Σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος σε μια αποστροφή της δήλωσής του, τόνισε ότι «η μη παραίτηση της είναι εξοργιστική».

Η αξιωματική αντιπολίτευση περίμενε, όπως επισημαίνεται, να παραιτηθεί σήμερα η κ. Μενδώνη, αντί γι΄ αυτό, όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε μια συνέντευξη που τη χαρακτήρισε «μνημείο απάτης».

Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για προσπάθεια συγκάλυψης απέδωσε η Φώφη Γεννηματά για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη. Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον «επικίνδυνο», όπως ομολόγησαν κ. Λιγνάδη; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση; Την απάντηση πλέον την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Και για τα δύο ερωτήματα. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επισημαίνει ακόμη ότι η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δεν πείθει κανέναν η σημερινή καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί. Αλλά εδώ για την κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη «φιλότιμο», είναι απόλυτα άγνωστη. Ντροπή!», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Αλλά και στο ψηφιακό μπρίφινγκ τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μίλησαν για φαρισαϊσμό της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, είπε ότι «εκ των υστέρων παραδέχονται πως διόρισαν έναν επικίνδυνο άνθρωπο για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες

«Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Και όταν έμαθαν προσπάθησαν να συγκαλύψουν και να αποκρύψουν. Μιλάμε για τον ορισμό της υποκρισίας», σημείωσε.

Το ΚΚΕ μιλάει για ευθύνες της κυβέρνησης που αφορούν την διατήρηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες, για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων.

«Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης» επισημαίνει.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση