Αγώνας για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική, Εύβοια

Αγώνας για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική, Εύβοια

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια. Χωρίς ρεύμα παραμένουν για τρίτο 24ωρο χιλιάδες νοικοκυριά με τις εκατοντάδες πτώσεις δέντρων να έχουν δημιουργήσει συνθήκες «μπλακ άουτ» σε όλο το Λεκανοπέδιο. Η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος αποκαταστάθηκε.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, έγινε αποτίμηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα υδροδότησης, ενώ απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, ως το τέλος της ημέρας. Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες τα τελευταία 20 χρόνια με συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο του ρεύματος και δεσμεύτηκε ότι μέχρι αργά το βράδυ θα αποκατασταθούν στην πλειοψηφία τους οι βλάβες τουλάχιστον στις γραμμές υψηλής τάσης.

Eurokinissi

Στο μεταξύ, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών μέσης τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 45.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Για το θέμα της ηλεκτροδότησης έγινε νέα σύσκεψη το απόγευμα στον «Όλυμπο», το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος , υπό τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, έκανε λόγο για πτώση 800 δέντρων που έπεφταν ανά δύο λεπτά στο δίκτυο και πρόσθεσε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί και θα απομένουν βλάβες χαμηλής τάσης σε μεμονωμένα νοικοκυριά. Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό από όλη τη χώρα, τις ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΜΑΚ, είτε για την αποκατάσταση των βλαβών, είτε για την κοπή δέντρων και τη διάνοιξη δρόμων.

Από την ΕΥΔΑΠ έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αντλιοστασίων στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά. Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις.

Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι στην Κρήτη

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου και εντοπίστηκαν νωρίτερα. Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν πάει να επισκεφτούν την στάνη του.

Καλύτερη η κατάσταση σήμερα στο Ορεινό Λασίθι. Έχει σταματήσει η χιονόπτωση. Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Δύο με τρία χωριά ωστόσο δεν έχουν ακόμη νερό.

Δύο νεκρούς θρηνεί η Εύβοια

Τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα βρίσκονται πολλά χωριά της Βόρειας Εύβοιας η οποία θρηνεί την απώλεια της ζωής δυο ανθρώπων.

Στο χωριό Τρουπί της Εύβοιας ένας 80χρονος έχασε τη ζωή του καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου. Από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα. Για τον ίδιο λόγο έχασε τη ζωή του και ένας 73χρονος στο χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στις Αφίδνες

Χωρίς ρεύμα παραμένουν δεκάδες νοικοκυριά στις Αφίδνες. Να ανοίξουν τους δρόμους της περιοχής επιχειρούν Στρατός, Πυροσβεστική και δήμος.

Στους δρόμους κυκλοφορούν σταδιακά τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ ενώ κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος Δήμητρα Σέκη, Κατερίνα Μπατζάκη, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Αντζελα Ζούγρα, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ρεγγίνα Σαβούρδου, Ιάσων Ταβλάς, Ζώης Κακκαβάς

Σχετικό Άρθρο: Ισχυρός παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας – Από την Πέμπτη άνοδος της θερμοκρασίας

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση