Γάμοι και κηδείες μέσω… Live Streaming

Γάμοι και κηδείες μέσω… Live Streaming

O κορονοϊός άλλαξε και τον τρόπο που γιορτάζουμε τις χαρές και μοιραζόμαστε τις λύπες. Μετά την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση, την γυμναστική από απόσταση, και τα πάρτι μέσω skype η πανδημία έφερε στη ζωή μας τους τηλεγάμους και τις τηλεκηδείες.

Οι γάμοι μέσω live streaming εξαιτίας του κορονοϊού, των μέτρων κοινωνικής απόστασης και του περιορισμένου αριθμού καλεσμένων είναι γεγονός. Το wedding live streaming, όπως αποκαλούν οι ειδικοί την απευθείας μετάδοση των μυστηρίων μέσω διαδικτύου τείνει να γίνει το trend για τους γάμους του 2021, εάν δεν επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικότητας.

Την μετάδοση των μυστηρίων αναλαμβάνουν οι wedding planners, οι οποίοι φροντίζουν να μεταδοθούν οι ξεχωριστές αυτές στιγμές σε όσους θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας αλλά δεν μπορούμε.

Στον αντίποδα, τους περασμένους μήνες, κυρίως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκαν εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον συγγενών και φίλων να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου τις κηδείες των αγαπημένων τους προσώπων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική.

Για τον πρώτο γάμο που έγινε πέρσι το καλοκαίρι στα Τρίκαλα και μεταδόθηκε στην Αυστραλία μέσω live streaming, καθώς συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν αλλά και για το ενδιαφέρον ζευγαριών να αξιοποιήσουν την τεχνολογία που προσφέρεται μίλησαν στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο διευθυντής φωτογραφίας Ευάγγελος Ανυφαντής και ο σκηνοθέτης Φώτης Πάσσος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

www.ert.gr

Βαγγέλης Στολάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση