Το Star ζήτησε συγγνώμη για το «σκηνοθέτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για το …τίποτα»

Share this

Να απολογηθεί και να ζητήσει «συγγνώμη» αναγκάστηκε o τηλεοπτικός σταθμός Star μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στα social media -και όχι μόνο- ρεπορτάζ που αφορούσε τα όσα αποκαλύπτονται για τον χώρο του θεάτρου και τις κατηγορίες για γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Λιγνάδης και αποφαινόταν αναλάμβανοντας το ρόλο της Δικαιοσύνης -ή προσπαθώντας να προκαταλάβει τις εξελίξεις;- ότι «γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το…τίποτα».

Η φράση αυτή άλλωστε ήταν και ο ο τίτλος του ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το βράδυ της Παρασκευής 12/2, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες του Διαδικτύου να κατηγορούν το STAR ότι προσπαθεί για κάποιο λόγο να προστατέψει και να υπερασπιστεί τον γνωστό καλλιτέχνη πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες.

Η «ετυμηγορία»…

«Ο γνωστός σκηνοθέτης μπήκε στο μάτι του κυκλώνα μέσα από καταγγελίες και μηνύσεις. Η πρώτη καταγγελία από τον ΝΣ περιορίστηκε όμως μόνο σε συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα και δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Η μήνυση που κατατέθηκε από τον ΒΚ, κάτοικο Γερμανίας, ότι τον βίασε σε ηλικία 15 ετών, παραγράφεται λόγω παρέλευσης των απαιτούμενων ετών που ορίζει ο νόμος.»

» Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου. Νομικά, οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη μέχρι αυτή τη στιγμή πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό, κυρίως σε ό,τι αφορά στο 15χρονο», ανέφερε το ρεπορτάζ που προκάλεσε αντιδράσεις.

…και το ανθρώπινο λάθος

Ο τηλεοπτικός σταθμός το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, απολογήθηκε για το εν λόγω ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινο λάθος», ενώ ακόμη διευκρινίστηκε ότι ο σταθμός υποστηρίζει και στέκεται πλάι στα θύματα κακοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια των καταγγελιών του τελευταίου διαστήματος.

«Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε πως ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας», ανέφερε η δημοσιογράφος του STAR, Τασούλα Παπανικολάου.

Share this

Αφήστε μια απάντηση