14 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

14 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Ποινή 14ετούς κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο Αλβανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου, έγκλημα που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2003, με θύμα 29χρονο ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ, στην Πολίχνη.
Ο φάκελος άνοιξε 18 χρόνια μετά. Ως φυσικός δράστης του εγκλήματος, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ισόβια κάθειρξη (και επιπλέον κάθειρξη 12 ετών) 55χρονος Έλληνας, πρώην σερβιτόρος, ενώ, παρά τις έρευνες που διενήργησαν οι διωκτικές Αρχές, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί ο άμεσος συνεργός του που στα διωκτικά έγγραφα κατονομάζεται ως «ΗΛΙΑ» και είναι αλβανικής καταγωγής.

Ο 39χρονος, ο οποίος δικάστηκε σήμερα, κατέστη κατηγορούμενος, όταν κατά τη δευτεροβάθμια δίκη του 55χρονου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας ομολόγησε ότι συμμετείχε στην συγκεκριμένη πράξη. Υπό αυτές τις συνθήκες κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία της ποινικής δίωξης εναντίον του.

Απολογούμενος ο 39χρονος, ο οποίος εκτίει ήδη από το 2011 ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλη υπόθεση θανατηφόρας ληστείας, ανακάλεσε, ωστόσο, την αρχική του ομολογία. Υποστήριξε ότι ενέπλεξε τον εαυτό του, ύστερα από συμφωνία που έκανε με τον 55χρονο μέσα στις φυλακές, προκειμένου να καταθέσει υπέρ του στο Εφετείο, ενώ ως αντάλλαγμα θα εισέπραττε το ποσό των 30.000 ευρώ.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και τον έκριναν ένοχο κατά πλειοψηφία (6-1) για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικό.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ert.gr

Μπέλλα Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση