Εμβόλια και εμβολιασμοί: Επικοινωνιακή διαχείριση (Video)

Εμβόλια και εμβολιασμοί: Επικοινωνιακή διαχείριση (Video)

«Υπάρχει μειωμένη εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στους θεσμούς που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3, από τη Βοστώνη η επίκουρη καθηγήτρια MIT Media Lab, Δήμητρα Δημητρακοπούλου αναφερόμενη στην πανδημία, τους εμβολιασμούς και την διάχυση της πληροφορίας.

Όπως εξήγησε πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους εμβολιασμούς κατά της Covid 19 γιατί υπάρχει χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στους θεσμούς (όπως είναι οι κυβερνήσεις, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κ.α.) που παράγουν την σχετική πληροφορία. Σημαντικό, κατά την ίδια, είναι το γεγονός ότι προ πανδημίας οι φαρμακοβιομηχανίες είχαν δημιουργήσει προδιάθεση στον κόσμο πως ενδιαφέρονται μόνο για κέρδη.

Η κ. Δημητρακοπούλου απέδωσε μάλιστα τον ενδοιασμό που έχουν οι πολίτες στο γεγονός ότι οι πληροφορίες από τις σχετικές καμπάνιες δεν γίνονται κατανοητές από τους πολίτες.

«Πολλές φορές επίσης έγιναν σφάλματα, όπως είναι λογικό να συμβαίνει, και υπήρξαν και αντιφάσεις, γεγονός που δημιούργησε κακό προηγούμενο» συμπλήρωσε και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρέπει να εξεταστεί σε τι βαθμό οι καμπάνιες ενημέρωσης απαντούν στις πραγματικές απορίες και ανησυχίες του κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ert.gr

Βαγγέλης Στολάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση