Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολίτης, δεν είναι μονάρχης (audio)

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολίτης, δεν είναι μονάρχης (audio)

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ταξίδι του στην Ικαρία άσκησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή χαρακτήρισε την κυβέρνηση αλαζονική που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον καλεί να απαντήσει στη Βουλή για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία. Θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και από τον ίδιο, σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία οι νόμοι δεσμεύουν όλους τους πολίτες και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολίτης, δεν είναι μονάρχης, είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης θα είχε προκαλέσει μείζονα κυβερνητική κρίση». Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άσκησε πίεση στα ΜΜΕ για να συγκαλύψουν το γεγονός. Έκανε λόγο για αλαζονική κυβέρνηση, που χλευάζει την κοινωνία και εξευτελίζει τη χώρα διεθνώς.
Σχετικά με την πανδημία και την αντιμετώπισή της ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εάν η κυβέρνηση ήθελε να συμβάλει σε αυτό θα είχε στηρίξει το ΕΣΥ, θα είχε ενισχύσει τα ΜΜΜ, θα είχε επιβάλει υγειονομικά πρωτόκολλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, θα είχε αυστηρή ιχνηλάτηση. «Στο δεύτερο κύμα τα έχει πάει χάλια, η Ελλάδα ήταν κατά μεγάλο ποσοστό στη χαμηλότερη κλίμακα αντιμετώπισης. Το 80% των ασθενών έχαναν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ευρώπης τέτοιο ποσοστό. Την ίδια στιγμή στο πεδίο της οικονομίας είμαστε σε πολύ άσχημη θέση έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εάν δεν αντιστραφεί η πολιτική της κυβέρνησης, η πανδημία θα αφήσει πίσω κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια. Καραδοκεί νέα κρίση με ύφεση 11 τοις εκατό, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι η κοινωνική διεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι τέτοια που δε αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση, είπε, έχει μπει σε ένα κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς, ο πολιτικός χρόνος πυκνώνουν όπως και οι κοινωνικές διεργασίες και σύντομα θα δούμε να διαμορφώνεται ένας νέος πολιτικός συσχετισμός. Εξ αυτού, είναι δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να κάνει εκλογές εφόσον βρει την ευκαιρία και αυτό θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμορφωθεί ένας νέος αριστερός προοδευτικός συσχετισμός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση