Β. Κοντοζαμάνης: Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη και ενίσχυση του ΕΣΥ

Β. Κοντοζαμάνης: Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη και ενίσχυση του ΕΣΥ

Ικανοποιημένος από τη διαχείριση της πανδημίας στην Κρήτη εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις μεταλλάξεις του ιού, ενώ ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα λειτουργήσουν 73 εμβολιαστικά κέντρα στο νησί.

«Η πανδημία μάς έδωσε την ευκαιρία να ενισχύουμε το ΕΣΥ, μας έδωσε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε στρεβλώσεις και ελλείψεις του παρελθόντος», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ωστόσο ότι «η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει».
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, «είμαστε από τις μόνες χώρες με πράσινα σημεία στον επιστημολογικό χάρτη», ενώ όσον αφορά στους υγειονομικούς ανέφερε ότι «έχει υπερβάλλει εαυτόν. Είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε. Έχουμε ξεπεράσει τις 7.500 προσλήψεις σε επικουρικό προσωπικό ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 2.000 άτομα».

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα έχουμε περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας και θα αυξηθεί η παραγωγική δυνατότητα», τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί στην Κρήτη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε λειτουργία και άλλα και σταδιακά θα λειτουργήσουν 73 σε όλη την Κρήτη.

«Είναι σημαντικό – τόνισε – να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Καθοριστικό το καλοκαίρι να έχουμε εμβολιάσει το ποσοστό εκείνο των συνανθρώπων μας, για  να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Είναι προτεραιότητα ο τουρισμός για να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομική δραστηριότητα».

Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι προβληματίζουν οι μεταλλάξεις και οι κόκκινες περιοχές. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, αλλά δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν το στερήθηκε. Είμαστε προετοιμασμένοι για το τρίτο κύμα, και σε εξοπλισμό και σε υποδομές και σε μέσα ατομικής προστασίας. Ό,τι φαρμακευτική θεραπεία προβλέπεται, έχουμε πλήρη επάρκεια».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας το πρωί είχε σύσκεψη στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου βρέθηκε το απόγευμα ανέφερε ότι αποφασίστηκε η προκήρυξη 22 θέσεων γιατρών, καθώς και η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Παλαίκαστρο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε ακόμη το νοσοκομείο Ρεθύμνου, και αύριο θα βρίσκεται στο νοσοκομείο Χανίων. Στην περιοδεία του στην Κρήτη, συνοδεύεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης

Αφήστε μια απάντηση