Πληθαίνουν οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο (video)

Πληθαίνουν οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο (video)

Συνεχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των παρενοχλήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι καταγγελίες ηθοποιών για ανήθικες προτάσεις που έχουν δεχθεί από σκηνοθέτες ή παραγωγούς διαδέχονται η μία την άλλη. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προσανατολίζεται ακόμη και σε αποβολή των μελών του, εφόσον διαπιστωθεί πως ευσταθούν οι καταγγελίες.

Αποκαλυπτική και ειλικρινής, η Ελένη Φιλίνη εξομολογείται ότι έχει χάσει στο παρελθόν αρκετές δουλειές, καθώς όπως λέει δεν δέχθηκε ανήθικες προτάσεις γνωστών σκηνοθετών.

«Βρέθηκα σε δύσκολη θέση όταν μου είπαν δυο σκηνοθέτες εντελώς ψυχρά ότι αν δεν έρθεις εδώ, δεν θα κάνεις αυτή τη δουλειά και φυσικά έχασα τη δουλειά» είπε η γνωστή ηθοποιός.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φύγει πλέον από τη ζωή.

«Eίναι τραγικό να εξαρτάται η δουλειά σου από το αν θα υποκύψεις στα τερτίπια κάποιου» προσθέτει η κ. Φιλίνη που αναφέρει ότι «δυστυχώς κάποιοι που έχουν στα χέρια τους την εξουσία μπορεί να την εκμεταλλευθούν με τον χειρότερο τρόπο».

Για πλήθος καταγγελιών περί παρενοχλήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με την πιο πρόσφατη να αφορά γνωστό σεναριογράφο που διοργάνωνε οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες.

Όπως είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας «σήμερα δεχθήκαμε νέα καταγγελία από νεαρές ηθοποιούς που αφορά σε σεναριογράφο- παραγωγό. Για παρενόχληση για ανύπαρκτη ταινία».

Το πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου των ηθοποιών συγκλήθηκε σήμερα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για σύσταση ή πιθανή αποβολή μελών του. Εκεί μπορούν να βρουν νομική βοήθεια και στήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους όσοι ηθοποιοί το επιθυμούν.

Πηγή: ΕΡΤ,  Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση