Πληθαίνουν οι τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη (video)

Πληθαίνουν οι τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη (video)

Πληθαίνουν οι καταγγελίες από πολίτες που κατοικούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, ότι εξαπατήθηκαν τηλεφωνικά από άγνωστους που τους απέσπασαν χρήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνον σε τηλεφωνική εξαπάτηση, αλλά, και το facebook, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τους δράστες να αποσπούν ποσά που φτάνουν τα χιλιάδες ευρώ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τα  περιστατικά  και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες:

-να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών) και τους ζητούν την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

– να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

www.ert.gr

Μιχαήλ Νεκτάριος Τέγος
image}

Αφήστε μια απάντηση