Θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη που επιχειρούσε να σώσει μαθητές στον Έβρο (video)

Θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη που επιχειρούσε να σώσει μαθητές στον Έβρο (video)

Αδιανόητη τραγωδία στον Έβρο, με θύμα έναν 46χρονο πυροσβέστη που πνίγηκε όταν το υπηρεσιακό όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αναποδογύρισε. Ο άτυχος άνδρας μετείχε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση μαθητών που είχαν εγκλωβιστεί στο σχολείο τους στην Αλεξανδρούπολη, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα λύγισε στη μανία της φύσης…. Τα ορμητικά νερά το έριξαν μέσα σε ένα φρεάτιο, με αποτέλεσμα ο 46χρονος πυροσβέστης που επέβαινε να παρασυρθεί και να βρει τραγικό θάνατο.

Για ώρα οι συνάδελφοί του, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες τον αναζητούσαν, δυστυχώς τα τραγικά νέα ήρθαν όταν εντοπίστηκε νεκρός σε φρεάτιο μέσα στο χώρο του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως στήθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρσή του. O άτυχος 46χρονος κατευθυνόταν προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού προκειμένου μαζί με συναδέλφους τους να απεγκλωβίσουν τους μαθητές του σχολείου.

«Πάρα πολύ δύσκολες στιγμές αυτές που ζήσαμε, ένα φαινόμενο πάρα πολύ έντονο με μεγάλη ραγδαιότητα» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η κοινότητα του Απαλού πνίγηκε από τα ορμητικά νερά. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού εγκλωβίστηκαν στο σχολείο τους. Με τη συνδρομή του Στρατού και της Πυροσβεστικής στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή τους απομάκρυνση. Οι γονείς των μικρών παιδιών τα περίμεναν σε ασφαλές σημείο για να τα παραλάβουν.

Όλος ο οικισμός… ένα ποτάμι. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, όλοι οι δρόμοι του χωριού ήταν απροσπέλαστοι. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό του αεροδρομίου. Αντίστοιχες εικόνες και σε διπλανές περιοχές. Στην Άνθεια, στο Μαίστρο, στο Σουφλί αλλά και στη Σαμοθράκη.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και η Υπουργός Παιδείας.

Ο Έβρος πριν από ένα μήνα είχε ξαναχτυπηθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Όλγα Ορφανίδου, Βασιλική Μαχαίρα, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση