Αγ. Νικόλαος: Τεστ για Covid-19 – Σε αναστολή λειτουργίας τμήματα σχολείων

Αγ. Νικόλαος: Τεστ για Covid-19 – Σε αναστολή λειτουργίας τμήματα σχολείων

137 μοριακά τεστ πραγματοποιήθηκαν χθες σε βρέφη στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει μια σωστή καταγραφή σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό.

Μοριακά τεστ θα ξεκινήσουν σήμερα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στις εννέα το πρωί, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο κινηματοθέατρο Rex, όπου παιδιά των δημοτικών σχολείων θα προσέλθουν προκειμένου να ελεγχθούν με μοριακό τεστ για τον κορονοϊό. Ανησυχία επικρατεί στους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα από το άνοιγμα των γυμνασίων σήμερα. Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε δασκάλα στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου, με αποτέλεσμα να κλείσουν για 14 ημέρες, βάσει πρωτοκόλλων, ακόμη δύο τμήματα της Γ΄ τάξης, δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανόλης Μακράκης.

Ωστόσο, κλειστά λόγω κρουσμάτων παραμένουν τα εξής τμήματα στον Άγιο Νικόλαο:

3ο δημοτικό σχολείο: Δ2 (Δ Τάξη), Ε2 (Ε Τάξη), Ε2 ΑΓΓΛΙΚΑ (Ε Τάξη) από 29/1 έως και 11/2, ΣΤ2.

1ο Δημοτικό: ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη) από 27/1 έως και 9/2

1ο νηπιαγωγείο: 2ο τμήμα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος (προνήπια-νήπια τάξη), 3ο τμήμα υποχρεωτικού πρωινού προγράμματος (προνήπια-νήπια Τάξη) από 27/1 έως και 9/2

7ο Νηπιαγωγείο: Ένα τμήμα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου με αίτημά της στον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λασιθίου ζητά την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Αγίου Νικολάου λόγω εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19.

www.ert.gr

Ιάσων Ταβλάς
image}

Αφήστε μια απάντηση