Τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού (videο)

Τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού (videο)

Ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή και μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης το νέο πακέτο μέτρων στήριξης που περιλαμβάνει την επιδότηση των παγίων δαπανών επιχειρήσεων, την αναστολή πληρωμής των επιταγών για 75 ημέρες αλλά και τον μηδενισμό του ενοικίου για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Το κράτος θα καλύψει έως και το 90% των δαπανών για ενοίκια, μισθούς και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Επιδότηση παγίων δαπανών έως και 90%: ενοίκιο, μισθοί, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, αποζημίωση σε μετρητά, συμψηφισμός με φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα καταβάλλεται είτε σε μετρητά είτε και υπό μορφή συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων και με τον ΦΠΑ

Οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τον μηδενισμό του ενοικίου του Ιανουαρίου θα καταβληθούν προς το τέλος Φεβρουαρίου. Έως το τέλος Μαρτίου θα δοθούν οι αποζημιώσεις και για τον Φεβρουάριο.

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών

Ενοίκιο Ιανουαρίου: Τέλος Φεβρουαρίου

Ενοίκιο Φεβρουαρίου: Τέλος Μαρτίου

Όπως δήλωσε ο Μάνος Κρανίδης γραμματέας ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη η καθυστέρηση. Θα έπρεπε να έχει δοθεί και του Δεκεμβρίου κανονικά. Αυτό θα πρέπει να λυθεί. Να λυθεί από την κυβέρνηση».

Νέα μέτρα στήριξης προωθούνται για την εστίαση

Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι: «Θα βγάλουμε ειδικό πακέτο με το νέο ΕΣΠΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης».

Οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας συνεχίζονται και για τον Φεβρουάριο ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να κάνουν σχετική προαναγγελία έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση